Werkkleding leveren, ook buiten België: case Belisol

Al meer dan 40 jaar lang is Belisol een begrip, als het om het plaatsen van ramen en deuren in woningen gaat. Naast de showrooms voor klanten staan de enthousiaste medewerkers centraal. Het op en top Belgische familiebedrijf toont daarbij graag de passie voor het vak. Samen met de kwaliteit.

“In vier weken de klus klaren? Dat is de verwachtingen overtreffen!”

Koen Vanmarsenille, Brand manager

Complete assortiment

Precies daarom vindt Belisol het belangrijk om al haar plaatsers werkkleding aan te meten, met de nodige uitstraling. “Op deze manier tonen we eens te meer de dankbaarheid voor het vertrouwen van de klant”, aldus Koen Vanmarsenille, Brand Manager bij Belisol. Bij Vaneylen vonden ze hun gading in het complete assortiment, van T-shirts en fleeces tot werkbroeken en accessoires. Waar nodig werd alles netjes per naam gepersonaliseerd, ook met borduren. Belisol zat voor de start van de samenwerking met Vaneylen echter met extra kopzorgen, als het over hun werkkleding ging

Werkkleding verdelen in binnen- en buitenland, zonder stress

Meer dan 1.000 plaatsers vlot van een outfit voorzien, is namelijk niet zo evident als het lijkt. “Voor ons leek het een onmogelijke opdracht om dit ooit voor elkaar te krijgen, zonder fouten. Denk maar verkeerde aantallen per filiaal, of foutieve kledingmaten. Laat staan om deze logistieke kant van het verhaal ook aan een externe partij toe te vertrouwen.”, verduidelijkt Koen Vanmarsenille.

Bij elk individueel filiaal van Belisol

Vaneylen ging de uitdaging echter graag aan. Concreet betekent het drie keer per jaar een levering van werkkleding, direct bij elk individueel filiaal van Belisol. En dit niet alleen in België, maar ook in Nederland, Luxemburg en Frankrijk.

Voorgesorteerd

Concreet worden de bestellingen in bulk en rechtstreeks bij Vaneylen geplaatst, door het hoofdkantoor. Vervolgens wordt alle werkkleding tegelijk bedrukt en geborduurd. Deze werkwijze zorgt voor een bijkomend voordeel in prijs en tijd. Tot slot wordt alles netjes per filiaal door Vaneylen voorgesorteerd, om vervolgens ook netjes op elke locatie af te leveren. Van daaruit voorziet Belisol dan elke plaatser van de juiste outfit.

In slechts vier weken

Dat dit alles wel degelijk zonder vergissingen kan, werd al meermaals bewezen. Na de eerste levering bleek er voor Belisol bovendien een extra meevaller te zijn. “Voor een logistieke operatie zoals deze hadden we een tijdspanne van zes weken voorzien, van eerste bestelling tot ontvangst van de gepersonaliseerde werkkleding. In werkelijkheid klaarde Vaneylen de klus in slechts vier weken. De verwachtingen overtreffen, noemen ze dat.”, besluit Koen Vanmarsenille.

Cases