Bedrijfskleding recyclen? Vaneylen helpt je! - Vaneylen

NIEUWS

Bedrijfskleding recyclen? Dat doe je met Vaneylen!

Besparen met je bedrijf? Laat oude kleding recyclen. Bespaar zo op water, verminder je afvalberg én CO2-uitstoot. En Vaneylen helpt daarmee!

Koop je bedrijfskleding bij Vaneylen, dan kies je voor duurzame, kwalitatieve kleding. Niet alleen zijn we preferred partner van Mascot. We zijn bovendien verdeler van milieubewuste merken als Helly Hansen, Sievi en Stanley/Stella. Maar we gaan zelfs verder. Wist je dat wij ook versleten kleding recyclen? We werken hiervoor nauw samen met GAIA circulair BV.

 

Nu, hoe helpt Vaneylen bij het recycleren van bedrijfskleding? En wat levert het je op? Lees er hieronder alles over.

Hoe helpt Vaneylen om bedrijfskleding te recyclen?

Hoe het precies werkt? Wel, wij hebben een eenvoudig 4-stappenplan opgesteld:

 

1. Verzamel gebruikte kleding en schoenen

Gooi niet weg, maar zamel alle gebruikte werk- en bedrijfskleding in. Ja, zelfs de bedrijfskleding die niet van bij ons komt. Van werkkledij, veiligheidsschoenen tot persoonlijke beschermingsmiddelen: voor het milieu maken wij geen onderscheid.

 

2. Gooi alles in onze recyclagebox

Klaar om je versleten werkkleding te recycleren? Bestel dan een speciale recyclagebox om bij je bedrijf te zetten. Hier staat nog eens alle nuttige info op vermeld over het inzamelen en recycleren van bedrijfskleding. In deze recyclagebox schuiven wij een kartonnen wisseldoos waar ongeveer 25 kg kleding in past.

 

3. Wij halen de verzamelde kleding op

Is de recyclagebox vol? Dan halen wij de wisseldoos op bij jouw bedrijf. Als er een groot volume wordt ingezameld, verzamelen we de dozen totdat we een volle pallet hebben. GAIA komt deze pallet vervolgens bij ons ophalen ter recyclage.

 

4. Ontvang persoonlijke data van je besparing

Meer dan 300 kg bedrijfskleding verzameld? Dan ontvang je een handig overzicht van je waterbesparing, vermeden C02-uitstoot en afvalvermindering.

 

Het resultaat: jij bespaart afval en CO2 én profileert je als een duurzaam bedrijf

Er zijn alleen maar voordelen aan het recyclen van je oude bedrijfs- of werkkledij.

 

• Minder afval(kosten)

Ten eerste verklein je je afvalberg. Je bespaart kostbare ruimte én besteedt minder geld aan afvalophaling en -verwerking.

 

• Minder CO2-uitstoot

Uit het voorgaande volgt dat je CO2-uitstoot aanzienlijk vermindert. Oude kleding wordt normaal verbrand, wat zorgt voor enorme hoeveelheden uitstoot en fijn stof. Kleding recyclen en verwerken in nieuwe producten (zoals nieuwe kleding) verhelpt dit probleem.

 

• Bespaar water

Voor de productie van één enkel katoenen T-shirt is er maar liefst 2700 liter water nodig. Om van achterover te vallen! Dus als jij kleding recyclet, draag je bij aan de globale waterbesparing.

 

• Werk mee aan de SDG-doelstellingen

Ben je een groot bedrijf? Dan streef je ongetwijfeld mee naar de SDG-doelstellingen voor 2030. Kleding recyclen is weer een extra stap vooruit om collectief deze doelstellingen te bereiken. Handig voor in je duurzaamheidsverslag. Toch?

 

• Samen voor klimaatneutraal

Let’s face it: de circulaire economie was nog nooit zo belangrijk. En door het recycleren van bedrijfskleding draag je daar volop je steentje aan bij. Samen naar een klimaatneutrale wereld, da’s waar we het voor doen!

 

De recyclagebox: jouw “circulair uithangbord”

Kleding recyclen is een knap staaltje circulaire economie. Pak hier dan ook mee uit! Dankzij de data die je van GAIA en ons krijgt, zie je in één oogopslag wat je Social Return on Investment (SROI) is:

✔️ hoeveel water heb je helpen besparen?
✔️ hoeveel afval heb je bespaard?
✔️ hoeveel CO2-uitstoot heb je vermeden?

 

Hoeveel hebben we bij Vaneylen al bespaard?

Om al een idee te geven van de mogelijke besparing, leggen we enkele mooie cijfers voor. Onze eerste ophaling was een collectieve inspanning van onze klanten en leverde de volgende besparingen op:

Een dikke merci aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen!

Dus, werk jij ook mee aan besparing?

Wil jij ook graag meewerken aan een beter milieu en kleding recyclen? Fijn! Het werkt als volgt:

 

✔️ De plaatsing van een nieuwe recyclagebox kost eenmalig 195 euro. Je kiest zelf hoeveel er nodig zijn.

✔️ Per wisseldoos betaal je 35 euro. Hierin zijn de kosten voor plaatsing, ophaling én verwerking inbegrepen.

 

Een kleine duit in het zakje voor een wereld van verschil.

Volg het voorbeeld van Brabantia

Bij Brabantia zijn ze milieubewust. Op de site in Pelt plaatsten we maar liefst 3 recyclageboxen voor het recyclen van hun bedrijfskleding. Goed bezig, Brabantia!

 

Net als Brabantia meewerken aan een betere wereld? Geef ons een seintje. Wij staan te springen om jouw afvalberg te verkleinen.