Bedrijfskleding recyclen? Vaneylen helpt je! - Vaneylen

NIEUWS

Bedrijfskleding recyclen? Dat doe je met Vaneylen!

Wil je besparen met je bedrijf? Laat je oude kleding recyclen. Je bespaart zo op water en vermindert je afvalberg en CO2-uitstoot. En Vaneylen helpt je daarmee!

Koop je je bedrijfskleding bij Vaneylen, dan weet je dat je voor duurzame, kwalitatieve kleding gaat. Niet alleen zijn we preferred partner van Mascot. We zijn bovendien verdeler van milieubewuste merken als Helly Hansen, Sievi en Stanley/Stella. Maar we gaan zelfs verder. Wist je dat wij ook je versleten kleding recyclen? We werken hiervoor nauw samen met GAIA circulair BV.

 

Nu, hoe helpt Vaneylen je bij het recycleren van je bedrijfskleding? En wat levert het je op? Je leest er hieronder alles over.

Hoe helpt Vaneylen je om je bedrijfskleding te recyclen?

Hoe het precies werkt? Wel, wij hebben een eenvoudig 4-stappenplan opgesteld:

 

1. Verzamel gebruikte kleding en schoenen

Gooi niet weg, maar zamel alle gebruikte werk- en bedrijfskleding in. Ja, zelfs de bedrijfskleding die niet van bij ons komt. Van werkkledij, veiligheidsschoenen tot persoonlijke beschermingsmiddelen: voor het milieu maken wij geen onderscheid.

 

2. Gooi alles in onze kledingcontainer

Klaar om je versleten werkkleding te recycleren? Bestel dan een speciale recyclagebox om bij je bedrijf te zetten. Hier staat nog eens alle nuttige info op vermeld over het inzamelen en recycleren van je bedrijfskleding. In deze container schuiven wij een speciale ophaaldoos waar ongeveer 25 kg kleding in past.

 

3. Wij halen de volle dozen op

Is je recyclagebox vol? Dan halen wij de doos op bij jouw bedrijf. Als er een groot volume wordt ingezameld, verzamelen we de dozen totdat we een volle pallet hebben. GAIA komt deze pallet vervolgens bij ons ophalen ter recyclage.

 

4. Je ontvangt persoonlijke data van je besparing

Verzamel je meer dan 300 kg bedrijfskleding? Dan ontvang je een handig overzicht van je waterbesparing, je vermeden C02-uitstoot, en je afvalvermindering.

 

Het resultaat: jij bespaart afval en CO2 én profileert je als een duurzaam bedrijf

Er zijn alleen maar voordelen aan het recyclen van je oude bedrijfs- of werkkledij.

 

• Minder afval(kosten)

Ten eerste verklein je je afvalberg. Je bespaart kostbare ruimte én besteedt minder geld aan afvalophaling en -verwerking.

 

• Minder CO2-uitstoot

Uit het voorgaande volgt dat je je CO2-uitstoot aanzienlijk vermindert. Oude kleding wordt normaal verbrand, wat zorgt voor enorme hoeveelheden uitstoot en fijn stof. Kleding recyclen en verwerken in nieuwe producten (zoals nieuwe kleding) verhelpt dit probleem.

 

• Je bespaart water

Wist je dat voor de productie van één enkel katoenen T-shirt 2700 liter water nodig is? Om van achterover te vallen! Dus als jij je kleding recyclet, draag je bij aan de globale waterbesparing.

 

• Je werkt mee aan de SDG-doelstellingen

Ben je een groot bedrijf? Dan zet je je ongetwijfeld in voor de SDG-doelstellingen voor 2030. Laat je je kleding recyclen? Dan is dit weer een extra stap vooruit om collectief deze doelstellingen te bereiken. Handig voor in je duurzaamheidsverslag. Toch?

 

• Samen voor klimaatneutraal

Let’s face it: de circulaire economie was nog nooit zo belangrijk. En door het recycleren van je bedrijfskleding draag je daar volop je steentje aan bij. Samen naar een klimaatneutrale wereld, da’s waar we het voor doen!

 

Je “circulair uithangbord”

Kleding recyclen is een knap staaltje circulaire economie. En dat mag je best tonen! Dankzij de data die je van GAIA en ons krijgt, zie je in één oogopslag wat je Social Return on Investment (SROI) is:

✔️ hoeveel water heb je helpen besparen?
✔️ hoeveel afval heb je bespaard?
✔️ hoeveel CO2-uitstoot heb je vermeden?

 

Hoeveel hebben we al bespaard?

Om je al een idee te geven van je besparing, leggen we je enkele mooie cijfers voor. Onze eerste ophaling was al goed voor:

 

Dus, werk jij ook mee aan besparing?

Wil jij ook je steentje bijdragen voor het milieu en je kleding recyclen? Voor amper €25,00 euro plaats je al een recyclagedoos, waarna het €5,00 kost om deze op te halen en te verwerken.

 

Een kleine duit in het zakje voor een wereld van verschil. Doe jij mee? Geef ons een seintje. Wij staan te springen om je te helpen je afvalberg te verkleinen.