Duurzame kleding wordt norm in 2024 - Vaneylen

NIEUWS

Wat wij verwachten van 2024? Duurzame kleding wordt de norm

Ons goede voornemen voor 2024? Verder inzetten op duurzame bedrijfskleding. Net zoals we dat ook al in 2023 deden. Hoe we dat doen? Door onszelf steeds uit te dagen en het niet noodzakelijk te doen zoals andere textieldrukkerijen, maar ons te onderscheiden van concurrenten. Daarom dragen we duurzame kleding hoog in het vaandel, zijn we […]

Ons goede voornemen voor 2024? Verder inzetten op duurzame bedrijfskleding. Net zoals we dat ook al in 2023 deden. Hoe we dat doen? Door onszelf steeds uit te dagen en het niet noodzakelijk te doen zoals andere textieldrukkerijen, maar ons te onderscheiden van concurrenten. Daarom dragen we duurzame kleding hoog in het vaandel, zijn we als enige in Noord-Limburg Official Dealer van Stanley/Stella en zijn we absoluut voorloper als het gaat om kledingrecyclage. Lees er hieronder alles over.

Samenwerking met duurzame kledingmerken

We zijn selectief in onze partners. Want we willen dat zij onze normen en waarden delen op vlak van duurzaamheid. Daarom werken we enkel met kledingmerken die ook hun steentje bijdragen voor een betere toekomst. 

 

Stanley/Stella is zo’n merk. Net zoals bij Vaneylen, zijn milieuvriendelijkheid en duurzaamheid prioriteiten. In alles wat ze doen, houden ze mens en planeet in gedachten. Ze zijn nauw betrokken bij het productieproces van hun duurzame kleding, en waken over de kwaliteit van hun merk én van de werkomstandigheden. Wist je trouwens al dat wij sinds dit jaar Official Dealer zijn van Stanley/Stella?

 

Wat doe je met oude werkkleding?

Momenteel worden jaarlijks tussen de 11 en 32 miljoen onverkochte en geretourneerde T-shirts vernietigd. Gelukkig is er een oplossing. Er komt namelijk een nieuwe Europese wet die de vernietiging van onverkochte kleding verbiedt. Daarnaast krijgt elk kledingstuk vanaf 2027 een ‘digitaal productpaspoort’, wat vertelt waaruit het product bestaat, waar het vandaan komt en hoe het hergebruikt of gerecycled kan worden.

 

Wat wij bij Vaneylen vandaag al doen? Oude bedrijfskleding ophalen en laten recycleren. Door middel van een speciale recyclagebox in je winkel of bedrijf, kan je gemakkelijk gebruikte (bedrijfs)kleding inzamelen op één centrale plek. In elke recyclagebox zit een wisseldoos. Is die vol? Dan halen we deze doos op bij je bedrijf. En bij een volle pallet wisseldozen wordt deze opgehaald ter recyclage.

 

Heb jij interesse in één of meerdere recyclageboxen? In dit artikel lees je hoe het werkt.

 

De voordelen van kledingrecyclage

Zoals ze bij Brabantia al weten, heeft kledingrecyclage een positieve impact op je bedrijf én op het milieu.

 

– Je verkleint je afvalberg. Dat betekent ruimtebesparing en minder kosten voor afvalophaling en -verwerking.

– Je vermindert je CO2-uitstoot. Oude kleding wordt normaal verbrand, wat zorgt voor uitstoot en fijn stof. Dat gebeurt dus niet meer.

– Voor de productie van één katoenen T-shirt wordt maar liefst 2700 liter water gebruikt (lees: verspild). Kleding recyclen draagt dus bij aan de globale waterbesparing.

– ‘t Is een extra stap vooruit om collectief de SDG-doelstellingen voor 2030 te realiseren.

– Je bedrijfsimago krijgt een boost! Want zo’n recyclagebox is een geweldig uithangbord.

 

En jij?

Betreed je samen met Vaneylen, Brabantia, Stanley/Stella en nog zoveel andere bedrijven het pad naar meer duurzaamheid? Dan zet je met een recyclagebox voor bedrijfskleding al aardig wat stappen vooruit. Wanneer je bovendien ook werkt met ons kledingmanagementsysteem krijg je nog meer inzicht op wie wat en wanneer bestelt.

 

Geef ons gerust een seintje. We staan klaar om je te helpen je ecologische impact te verkleinen en je impact op een duurzame toekomst te vergroten.

 

Ik wil minder kosten én duurzamer zijn