Brabantia en Vaneylen op weg naar een duurzame toekomst

NIEUWS

Brabantia en Vaneylen: samen op weg naar een duurzame toekomst

Ontdek hoe Brabantia en Vaneylen de handen ineenslaan voor duurzame werkkleding en milieubehoud. Lees hier snel meer! 👇

Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker thema, en steeds meer bedrijven nemen maatregelen om hun impact op het milieu te verminderen. Één van die bedrijven is Brabantia, dé toonaangevende producent van huishoudelijke artikelen. Onlangs heeft Brabantia samen met Vaneylen een initiatief opgestart dat gericht is op het verzamelen en recyclen van werkkledij, met als doel duurzamer om te gaan met kleding en bij te dragen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties.

 

Het proces om de gebruikte werkkledij te verzamelen en te recyclen, begint op hun locatie in Pelt. Daar heeft Vaneylen drie speciaal ontworpen recyclageboxen geplaatst op de werkvloer van Brabantia. Het gebruik van deze aangepaste boxen vergemakkelijkt het verzamelproces en zorgt ervoor dat de werkkledij op een efficiënte en ordelijke manier wordt opgeslagen.

 

Het doel van Brabantia is drieledig. Ten eerste willen ze er uiteraard voor zorgen dat gebruikte werkkledij niet zomaar wordt weggegooid. Dit draagt bij aan het verminderen van de afvalberg en het besparen van waardevolle grondstoffen die nodig zijn voor de productie van nieuwe kledingstukken. 

 

Ten tweede wil Brabantia bijdragen aan de SDG-doelstellingen van de Verenigde Naties. In het bijzonder richten ze zich op SDG 12: Verantwoorde consumptie en productie, en SDG 13: Klimaatactie. Door het recyclen van werkkledij zetten ze concrete stappen om hun eigen ecologische voetafdruk te verkleinen en een positieve bijdrage te leveren aan het behalen van deze doelstellingen.

 

Ten derde wil Brabantia ook duurzamere kledij aankopen voor hun medewerkers. Zo kiezen ze onder andere voor milieubewuste merken zoals Stanley&Stella en Cottover, beide internationaal gecertificeerde producenten op het vlak van fairtrade en duurzaamheid. Het merendeel van de kledij bestaat uit biologisch katoen, een ggo-vrije vezel die veel minder water vereist dan conventioneel katoen.

 

Zodra de recyclageboxen vol zijn, worden ze opgehaald en weggevoerd om te recycleren. Daar ondergaat de werkkledij een zorgvuldig recyclingproces waarbij materialen worden gescheiden en hergebruikt voor nieuwe producten. Op deze manier dragen we bij aan de circulaire economie, waarin grondstoffen zo lang mogelijk worden gebruikt en waardeverlies wordt geminimaliseerd.

 

Het initiatief van Brabantia en Vaneylen is een geweldige stap in de richting van een duurzamere toekomst. Het laat zien dat zelfs kleine veranderingen binnen een bedrijf kunnen bijdragen aan een grotere, positieve impact op het milieu. We hopen op deze manier ook andere bedrijven te inspireren om soortgelijke initiatieven te nemen en zich actief in te zetten voor het milieu.