Stanley/Stella en Vaneylen, trouwe partners in duurzame kleding - Vaneylen Bedrijfskleding

NIEUWS

Stanley/Stella en Vaneylen, trouwe partners in duurzame kleding

Milieuvriendelijkheid en duurzaamheid. Dat zijn de prioriteiten bij Vaneylen. Wij werken enkel met partners die hetzelfde doel voor ogen hebben. Onze leverancier Stanley/Stella is één van die partners. Onze gemeenschappelijke visie over duurzaamheid, mens en milieu bracht ons samen. Waarom we de handen in elkaar sloegen? Dat lees je hieronder. Shift naar mooie én duurzame […]

Milieuvriendelijkheid en duurzaamheid. Dat zijn de prioriteiten bij Vaneylen. Wij werken enkel met partners die hetzelfde doel voor ogen hebben. Onze leverancier Stanley/Stella is één van die partners. Onze gemeenschappelijke visie over duurzaamheid, mens en milieu bracht ons samen. Waarom we de handen in elkaar sloegen? Dat lees je hieronder.

Shift naar mooie én duurzame kleding

Stanley/Stella leent zich voor hoogkwalitatieve bedrijfskleding. Duurzame kleding in honderden kleuren, zonder logo of tekst. Ideaal om te bedrukken of borduren. En ook jarenlang slijtvast in extreme werkomstandigheden.

Al van bij de oprichting in 2012 ligt de nadruk bij Stanley/Stella op kwaliteit en duurzaamheid. Tegelijkertijd is de kleding mooi en comfortabel om te dragen. “Het is niet omdat mensen voor duurzaam kiezen, dat het er niet leuk mag uitzien,” vertelt Johan Vande Perre, sales manager bij Stanley/Stella. “Ons merk staat voor de combinatie van kwaliteit en uiterlijk. We maken kleren die mensen willen en kúnnen blijven dragen. Voor lange tijd.”

<Bekijk de Stanley/Stella-collectie>

Eigentijds met aandacht voor mens en milieu

De ontwerpers van Stanley/Stella hebben een betere toekomst voor ogen. Zo houden ze nauw toezicht op de productie van hun kleding. Van grondstof, transport en productie, tot in de rekken. Hun kledij is trouwens gemaakt van 100% biologisch katoen of 100% gerecycleerd polyester. Ze recycleren zelfs hun eigen textielafval tot nieuwe T-shirts.

Niet alleen is hun kleding ontzettend duurzaam en milieuvriendelijk. We prijzen Stanley/Stella ook voor hun menselijke aspect. Ze geven al hun medewerkers een eerlijk loon en zorgen voor optimale werkomstandigheden. “95% van het personeel in onze productiehuizen bestaat uit vrouwen,” zegt Johan Vande Perre. “Om hun levenskwaliteit te verhogen, hebben we in 4 van onze fabrieken in Bangladesh een kinderopvang met professionele kinderverzorgers gebouwd. Volledig met eigen middelen.”

In elke fabriek vind je ook een supermarktje waar de medewerkers kwaliteitsvoeding aan de helft van de prijs kunnen kopen. De andere helft betalen we bij Stanley/Stella uit eigen zak. Dankzij deze initiatieven is het leven van onze buitenlandse werkkrachten enorm verbeterd.” Aldus Johan.

Stanley/Stella en Vaneylen hand in hand naar betere toekomst

Stanley/Stella heeft een missie: een betere, duurzame toekomst. Om die oneindige missie te doen slagen werken ze enkel met partners die dezelfde ambitie hebben. “Voor ons is het extreem belangrijk dat kledingverdelers onze visie delen. En onze kwaliteit in service, opvolging, contact en duurzaamheid,” vertelt Johan.

Bij Vaneylen twijfelden we geen moment om met Stanley/Stella in zee te gaan. Ze creëren duurzame kleding van topkwaliteit. Ideaal om als bedrijfskleding te dragen. Hun uitgebreide collectie kleren is uitermate geschikt voor bedrukking of borduren. En ze handelen hun bestellingen en leveringen bliksemsnel af.

Binnenkort officieel verdeler van Stanley/Stella

Ook aan de kant van Stanley/Stella zijn ze lovend over ons partnerschap. “Wij staan voor 100% achter onze samenwerking met Vaneylen,” weet Johan ons te zeggen. “Ze zijn geweldig bezig op vlak van duurzaamheid en milieu. Tegen 2023 ontvangen ze allicht het Global Organic Textile Standard-label (GOTS). Vanaf dan mogen ze zich met trots Official Dealer van Stanley/Stella noemen!”

Wil je meer info over duurzame kleding van Stanley/Stella? Of over hoe wij bij Vaneylen ons steentje bijdragen voor mens en milieu? Neem dan contact met ons op.