Vaneylen en duurzaamheid - Bedrijfskleding Vaneylen

Home » Over ons » Vaneylen en duurzaamheid

Eco-drukkerij en fair wear

Milieuvriendelijke drukkerij

Milieuvriendelijke drukkerij

Milieuvriendelijke drukkerij

Schone kleding in de ruimste zin van het woord

 

Met Vaneylen bent u zeker van ‘fair wear’, eerlijke textielproducten met een zo laag mogelijke impact op het milieu. Onze collectie bevat een waaier aan duurzame merken, waaronder het toonaangevende Stanley & Stella. Hét bewijs dat modieuze kleding ook op een verantwoorde manier geproduceerd, verpakt én vervoerd kan worden, met respect voor mens en natuur.

 

Duurzame druktechnieken

 

Net zoals Stanley & Stella kiest ook Vaneylen voor een toekomstgerichte en maatschappelijk verantwoorde aanpak. Duurzaamheid betekent bij ons meer dan alleen een ethische selectie van leveranciers. We proberen ook onze eigen ecologische voetafdruk dag in dag uit te verkleinen met behulp van duurzame druktechnieken.

 

 

Inkt op waterbasis

 

Inkten op waterbasis zijn veel minder belastend voor het milieu dan conventionele inkten. Het productieproces is iets complexer, maar toch is het bij Vaneylen al mogelijk om uw drukwerk in watergedragen inkt te laten uitvoeren.

 

Milieuvriendelijke productie

 

Wij maken gebruik van een volledig gesloten cyclus om onze beïnkte zeven te reinigen. Met onze volautomatische poetsinstallatie vermijden we dat er afval in het milieu terechtkomt. Alles wordt door afvalbeheerders opgehaald en verwerkt.

 

Hernieuwbare energie

 

De uitgebreide PV-installatie op het dak van ons bedrijf levert tot 50 procent van de jaarlijkse elektriciteitsbehoefte voor het productieproces.

Recycling én relighting

 

We spannen ons in om papier, karton, glas en blik nauwgezet te recycleren en investeerden in een volledige relighting van de werkplaatsen en de toonzaal. Onder begeleiding van een gespecialiseerde firma zijn we nagenoeg volledig overgeschakeld op ledverlichting.

 

Permanente verbeteringen

 

Naast de bovenstaande initiatieven blijven we met Vaneylen voortdurend op zoek naar nieuwe producten en procedures om onze ecologische voetafdruk verder te verkleinen.

Cases