Werkschoenen kopen? Let op deze 5 zaken - Bedrijfskleding Vaneylen

NIEUWS

Werkschoenen kopen? Let op deze 5 zaken

Bij het aanschaffen van werkschoenen zijn er verschillende punten waar je op moet letten als consument. Om werknemers te beschermen gelden er in de bouwsector een aantal strikte wetgevingen omtrent schoenen en veiligheid.

Het kiezen van de juiste werkschoenen is heel belangrijk, want je loopt er namelijk langer op dan op je vrijetijdschoenen! Verkeerde schoenen zijn dan ook vaak de oorzaak van voetklachten, zoals likdoorns, knobbels en eeltplekken.

Er zijn natuurlijk verschillende soorten werkschoenen waaruit je kan kiezen (type schoen, soort materiaal, etc). Elke werkschoen heeft zo zijn voor- en nadelen. Daarom maken we de juiste keuze op basis van de uit te voeren werkzaamheden.

Hieronder geven wij een overzicht van een 5-tal factoren waarop je moet letten bij het kiezen van de geschikte werkschoenen.

1. De pasvorm

De pasvorm is wellicht het belangrijkste bij het kiezen van de geschikte werkschoen. Werken met schoenen die te klein zijn, is een hel. Maar werken met schoenen die te groot zijn is ook geen pretje. Daarom is het belangrijk dat je je voeten professioneel laat opmeten, want werkschoenen worden vaak lang en intensief gebruikt, en moeten dus comfortabel zitten.

2. Beweging en flexibiliteit

Zoals eerder vermeld zijn werkschoenen in diverse soorten verkrijgbaar. Daarom moet je bij het kiezen van de juiste werkschoenen vooral kijken naar de uitgevoerde activiteiten.

Moet je tijdens het werk vaak door de knieën, dan is een lage werkschoen wellicht ideaal voor jou! Door een laag model te kiezen, kan de voet gemakkelijker bewegen, wat het knielen vergemakkelijkt. Moet je daarentegen meer op hoogte werken? Dan is een hoger model weer beter geschikt, deze geeft meer steun aan de voet en de enkel.

3. De omgeving

De omgeving waarin de schoenen gebruikt worden spelen natuurlijk een grote factor bij het kiezen van de juiste werkschoen.

Werk je bijvoorbeeld vaak buiten of in natte omgevingen, dan is het verstandig om een veiligheidsschoen gemaakt in kunststof of leer te kiezen. Werk je daarentegen als lasser, dan zijn leren schoenen wellicht de perfecte keuze. Maar werk je geregeld met chemicaliën, dan kan je beter kiezen voor kunststof omdat de chemicaliën door het leer kunnen dringen.

4. Voetbescherming

Er zijn dus verschillende soorten werkschoenen, maar elke werkschoen moet wel de bescherming van de voet garanderen. Zo moet elke werkschoen een neus van staal, aluminium of composiet hebben, om je te beschermen tegen zware voorwerpen.

5. Het seizoen

Ook het seizoen is een belangrijke factor bij het kiezen van de juiste werkschoen. Werk je bijvoorbeeld vaak buiten, dan weet je dat er niets zo vervelend is als koude voeten. Kies daarom voor schoenen met acryl-, wol- of wintervoering en zorg ervoor dat je nog voldoende plaats in je schoenen hebt, zodat je dikke sokken kan dragen.

 

De belangrijkste factoren hebben we zonet overlopen, maar natuurlijk zijn er nog een aantal factoren die komen kijken bij het kiezen van de perfecte werkschoenen, zoals kwaliteit, prijs en onderhoud. Maar vergeet niet, werkschoenen zijn een investering, als je ze goed onderhoudt gaan ze lang mee!

Wil je graag hulp bij het kiezen van de juiste werkschoen? Kom dan vrijblijvend langs in onze winkel. Onze medewerkers staan klaar om u verder te helpen.