Welke soorten werkjassen zijn er? - Bedrijfskleding Vaneylen

NIEUWS

Welke soorten werkjassen zijn er?

Welke werkjas is voor u het meest geschikt en voelt het beste aan? Wij zetten een overzicht voor u klaar zodat u de ideale werkjas kan kopen.

Een goede werkjas behoort tot de basisuitrusting van werkkledij voor elke professional. Zo zijn er werkjassen beschikbaar in verschillende uitvoeringen, stoffen en samenstellingen. Het aanbod is tegenwoordig uitgebreid en dat maakt de keuze er niet bepaald eenvoudiger op. Uiteraard beschikt elke werkjas over voldoende zakken om uw materiaal in te kunnen opbergen. Maar welke werkjas is voor u het meest geschikt? Hoe kiest u het type werkjas waarin u zich het beste zal voelen? We zetten een overzicht voor u klaar zodat u de ideale werkjas kan kopen.

Natuurlijke of synthetische materialen

Een werkjas bestaat ofwel uit natuurlijke ofwel uit synthetische materialen. Zo kan u kiezen tussen katoen of polyester maar de meeste werkjassen zijn een combinatie van beide materialen. Katoen is een zuiver natuurproduct, huidvriendelijk en hypoallergeen.. Polyester kent een hogere elasticiteit, is minder vatbaar voor krimpen en behoudt zijn kleuren na het veelvuldig wassen. Een trend in polyester werkjassen bij Vaneyelen is de stretchstof. De stretchstof vormt zich naar de bewegingen van het lichaam en is ideaal voor de actieve professional.

De ritssluiting van uw werkjas: niet zomaar een detail

Vaak wordt het vergeten, maar de rits is een belangrijk onderdeel van de werkjas. Niets vervelender dat een werkjas die niet goed sluit wanneer een regenbui op komst is. Een goede kwalitatieve rits zorgt ervoor dat, wanneer u in contact komt met stoffen zoals zand of cement, deze steeds goed blijft sluiten.

Blijf warm in koude omstandigheden

Om in de winter optimaal beschermd te zijn tegen de koude of wanneer u werkt in gekoelde ruimtes, kan u kiezen voor een thermische werkjas. Met een EN 342-certificaat bent u er zeker van dat de werkjas u bescherming zal bieden tegen koude. De EN 342-norm beschrijft de isolatiekracht, de luchtdoorlatendheid en de waterdampweerstand van uw werkjas. Tip: u kan deze norm herkennen aan het ijskristalsymbool.

Daarnaast kan u ook nog kiezen voor een gevoerde werkjas. Dit type van werkjas zorgt dankzij zijn extra warme binnenkant voor de nodige thermische bescherming. Bovendien heeft u keuze uit verschillende materialen in de voering.

Maak uw borst nat, ook tijdens regenweer

In België is de kans groot dat u te maken krijgt met regen. Daarom kiest u best voor een werkjas die u optimale bescherming geeft tegen insijpelend vocht. Om er zeker van te zijn dat u een goede regenwerkjas koopt, kan u kiezen voor een werkjas met EN 343-normering. Deze norm legt de eisen vast waaraan de materialen en naden van uw werkkledij moeten voldoen. Het gaat na of de werkjas bescherming geeft tegen neerslag (regen, sneeuw) of mist en tegen de vochtigheid van de grond. Tip: u kan deze norm herkennen aan het paraplusymbool.

Wanneer het buiten winderig is

Als u vaak buiten aan het werk bent, heeft u vast al in winderige omstandigheden moeten werken. Niets comfortabeler dan een werkjas die u tegen deze gure omstandigheden kan beschermen. Een werkjas die windproof is beschikt vaak over een stormflap. Deze flap is een extra bescherming aan de ritssluiting van de jas die de circulatie van wind via de rits tot een minimum beperkt.

Softshell of hardshell: kiezen tussen robuustheid of draagcomfort

Bij werkjassen heeft u ook de keuze uit een softshell of hardshell werkjas. Een softshell werkjas bestaat uit polyester geweven materiaal en is uitermate geschikt voor outdoor werkomstandigheden. Ze beschikken over voldoende luchtdoorlatendheid. Dankzij het ademende vermogen zal uw zweet en vocht optimaal afgevoerd worden. Meestal zijn softshell jassen waterafstotend maar niet volledig waterdicht, ideaal voor tijdens een lichte regenbui. Een softshell werkjas is bovendien zeer flexibel en ideaal wanneer u veel moet bewegen tijdens uw werk.

Een andere variant is de hardshell werkjas. De benaming verraadt reeds de eigenschap van dit type jas. Het is harder en robuuster in vergelijking met de softshell werkjas. Zo bent u het best beschermd tegen zware weersomstandigheden maar door zijn stugheid heeft het een lager draagcomfort dan de softshell werkjas.

Verschillende merken, elk met hun voordelen

Er zijn verschillende merken op de markt voor werkjassen. Er zijn 2 types van fabrikanten: merken die zich in werkjassen specialiseren, zoals Mascot en Projob, en merken die werkjassen ook in hun assortiment aanbieden naast tal van andere kledij, zoals Result en Fruit of Loom. Beide vormen van werkjassen hebben hun voordelen en zijn CE gekeurd, waarmee ze voldoen aan de veiligheid, gezondheid en milieuvereisten op Europees niveau. Uiteraard is een gespecialiseerd merk iets duurder in aanschaf maar hiervoor krijgt u extra kwaliteit in ruil.

Twijfelt u over welke werkjas voor u geschikt is? Kom dan gerust langs in onze showroom in Lommel, voor een vrijblijvend advies. Of vraag online naar een offerte op maat.

Vraag een offerte op maat