Wat is een softshell? Vaneylen promo- & bedrijfskleding

NIEUWS

Wat is een softshell?

De softshell jassen worden met het jaar populairder. Maar veel consumenten weten niet wat zo’n softshell precies is en waarvoor het gebruikt kan worden. Weet jij ook niet wat een softshell precies is? Lees dan zeker verder en laat je onderdompelen in de wereld van de softshells! Een softshell is kortweg gezegd een jas gemaakt […]

De softshell jassen worden met het jaar populairder. Maar veel consumenten weten niet wat zo’n softshell precies is en waarvoor het gebruikt kan worden. Weet jij ook niet wat een softshell precies is? Lees dan zeker verder en laat je onderdompelen in de wereld van de softshells!

Een softshell is kortweg gezegd een jas gemaakt uit een ademende en waterafstotende stof. Vooral in het Belgische klimaat is deze jas ideaal, want ze beschermen je tegen de regenbuien die geregeld eens durven opduiken.

Waterafstotend

De softshell jassen zijn waterafstotend, maar ze zijn niet waterdicht. Dit houdt in dat het geen water opneemt tijdens een regenbui maar het zoveel mogelijk probeert af te stoten.

Ademende stof

Daarnaast zijn de softshell jassen ook luchtdoorlatend, hierdoor is de softshell heel ademend. Doordat de softshell jassen zowel warm als ademend zijn, zijn ze zeer geschikt om te gebruiken tijdens het sporten en wandelen.

Comfortabel

Het grote voordeel aan de softshell jassen zijn dat deze licht, ademend en vooral heel comfortabel zijn om te dragen. De stof van de softshell is heel rekbaar en zacht waardoor de jas heel comfortabel zit en mee beweegt, waardoor je een stuk mobieler bent. Daarnaast zijn ze vaak een stuk mooier dan de gewone regenjas.

Ideaal als eindejaarsgeschenk

Een softshell is een jas die iedereen kan gebruiken. Ze zijn zowel geschikt om een wandeling te maken in het bos, een wedstrijdje te tennissen of om in de tuin te werken. Het is dan ook een ideaal eindejaarsgeschenk voor vele werknemers. Daarnaast zijn de softshells makkelijk te personaliseren met een logo.

We kunnen dus concluderen dat de softshell heel geschikt is om te sporten, omdat ze heel comfortabel, warm en soepel zijn. Ze zijn geschikt om je tijdens een regenbui droog te houden, maar als het echter flink koud, waaierig of nat wordt biedt de softshell niet de juiste beschutting.

Wil jij ook de soepelheid van de softshell ervaren? Bekijk dan zeker ons aanbod of kom eens langs in onze winkel.

Tijdelijke actie: softshell met gratis borduring! Bekijk onze prijzen hier.