Offertes Van Werkkleding Vergelijken | Waarop moet u letten?

NIEUWS

Vergelijk offertes op de juiste manier

Vooraleer u overgaat tot het bestellen van werkkleding, krijgt u een offerte voorgeschoteld en die kan soms bedrieglijk zijn. Let daarom op onze 5 puntjes.

Koop geen kat in een zak

Staat u op het punt om te investeren in een collectieve aankoop van werkkleding voor uw werknemers? Dan bent u vast op zoek naar de ideale leverancier die u kwalitatieve producten kan bezorgen tegen een scherpe prijs.

Vooraleer u overgaat tot een bestelling, krijgt u een offerte voorgeschoteld en die kan soms bedrieglijk zijn. Daarom is het aangewezen om het prijsvoorstel van verschillende bedrijven onder de loep te nemen. Zo kan u ingaan op de beste voorwaarden en vermijdt u in de meeste gevallen onverwachte kosten of ronduit een miskoop.

Met wie spreek ik?

Begin bij het begin. Leer uw leverancier kennen. Dat hoeft niet noodzakelijk face to face te zijn; een korte screening op het internet schept meteen een beeld van het bedrijf waarmee u te maken heeft. Vindt u niet terug over de contactpersoon of de onderneming die u een offerte toestuurde? Neem dan het zekere voor het onzekere en ga niet in zee met een onbekende partij.

Overloop de reviews

Klanten die online beoordelingen achterlaten zijn over het algemeen héél erg tevreden of ontzettend misnoegd. Kijk dus met een kritische blik naar de uitlatingen van recente kopers, maar neem het absoluut mee in uw zoektocht naar de beste leverancier. Stuit u enkel op vijf sterren-recencies? Dan is de kans groot dat u geen authentieke reacties leest en dat is geen goed voorteken.

Wat had u ook alweer nodig?

Sommige bedrijven blinken uit in het aanbieden van extra producten of stevige kortingen. Lees daarom steeds de kleine lettertjes en laat u geen rad voor de ogen draaien. Bedenk steeds waarom u de offerte in de eerste plaats aanvroeg en of de kostprijs van het basisproduct in lijn ligt met uw budget. U moet hoogstwaarschijnlijk ook rekening houden met overmijdelijke kosten zoals verpakking, transport, druk-en opstartkosten. Wat is de kostprijs per stuk en vanaf welk aantal zakt de prijs?

Leg eerst al deze elementen in de weegschaal en bekijk nadien welke aanbiedingen en interessante deals er nog op tafel liggen.

Let op de details

De kleine lettertjes of disclaimers, waarin meestal uw plichten of risico’s als klant staan omschreven, mag u bij een offertevergelijking uiteraard niet overslaan. Maar let zeker ook op de omschrijvingen van alle producten en materialen, de totaalprijs van de geleverde diensten en de betalingsvoorwaarden. Zijn deze vaag of onvolledig beschreven? Dan heeft u helaas weinig bewijsmateriaal om een foutieve levering aan te kaarten. Diegene die de offerte opstelt, moet de mogelijkheid tot misvattingen of eigen interpretaties zoveel mogelijk proberen in te perken. Maar ga er niet zomaar van uit!

No rush!

Kijk de geldigheidsduur na van iedere offerte en bepaal voor uzelf een deadline. Beslis niet halsoverkop, maar zet al uw bevindingen nog even op een rijtje vooraleer u het bedrijf kiest dat uw medewerkers van een nieuwe outfit mag voorzien.

Vraag ook bij ons uw offerte aan en neem gerust contact op indien u vragen heeft.