Tussen welke soorten werkbroeken kan u kiezen? | Vaneylen

NIEUWS

Tussen welke soorten werkbroeken kan u kiezen?

Als professional heeft u een goede werkbroek nodig om uw lichaam tijdens uw dagelijks werk te beschermen. Goede werkbroeken zorgen niet alleen voor optimale bescherming, maar hebben ook voldoende draagcomfort om uw werkzaamheden optimaal te ondersteunen. Er zijn verschillende soorten werkbroeken beschikbaar. Maar welke soort past het best bij u? Waar dient u rekening mee […]

Als professional heeft u een goede werkbroek nodig om uw lichaam tijdens uw dagelijks werk te beschermen. Goede werkbroeken zorgen niet alleen voor optimale bescherming, maar hebben ook voldoende draagcomfort om uw werkzaamheden optimaal te ondersteunen. Er zijn verschillende soorten werkbroeken beschikbaar. Maar welke soort past het best bij u? Waar dient u rekening mee te houden? Welke werkbroek kan u het beste kopen? Wij zetten enkele belangrijke soorten werkbroeken voor u op een rijtje.

Pas u aan de weersomstandigheden aan

Het type van werkbroek dat u het best kiest hangt van enkele factoren af. Om zo comfortabel mogelijk te kunnen werken moet de lengte van uw werkbroek steeds aangepast zijn aan de juiste weersomstandigheden. Korte werkbroeken tijdens warme zomerdagen, lange werkbroeken tijdens barre winterdagen. Welke lengte u ook kiest, een goede werkbroek beschikt steeds over voldoende zakken om uw materiaal in op te bergen. Wilt u liever een frissere variant dan een lange werkbroek, maar heeft u liever geen al te korte werkbroek, dan kan u nog steeds kiezen voor een driekwarts uitvoering.

Voel u goed bij het type van stof

Ook het type van stof bepaalt in belangrijke mate welke werkbroek u het best kiest. Bent u bijvoorbeeld gevoelig voor bepaalde allergieën? Dan kiest u best voor een natuurlijke katoenvezel. Katoen staat immers bekend voor zijn huidvriendelijke eigenschappen. Hecht u veel belang aan de kleurvastheid van uw werkbroek, dan koopt u beter een werkbroek uit een combinatie van polyester en katoen. Ook de recent ontwikkelde stretchstof is een absolute aanrader.

Beperk zoveel mogelijk het gevaar

De keuze van uw werkbroek hangt ook af van in welke mate u met bepaalde gevaren in contact komt tijdens uw werk. Bent u voornamelijk aan het werk wanneer de zichtbaarheid niet altijd optimaal is? Dan kiest u best voor een signalisatiebroek. Komt u vaak in contact met vuur of lasspatten, dan is een vlamvertragende werkbroek de beste keuze voor u.

Een signalisatiebroek of hoge zichtbaarheidswerkbroek is gemaakt van een fluorescerende stof en heeft reflecterende banden om de zichtbaarheid te verhogen wanneer het daglicht tijdens uw werk niet optimaal is. Een goede signalisatiebroek voldoet aan de nieuwe EN471-norm.

Deze broek beschikt over een minimale hoeveelheid aan reflecterende en fluorescerende stof. Komt u ook in contact met brandbare stoffen? Kies dan zeker voor een vlamvertragende uitvoering van deze signalisatiebroek.

Ga voluit voor uw comfort en look

Werkbroeken hoeven helemaal niet eentonig te zijn. Gaat u liever modebewust aan het werk? Dan hoeft u geen compromissen te sluiten en kan u kiezen voor een stretch-werkbroek. Een werkbroek uit stretchstof kan u niet zomaar vergelijken met een standaard werkbroek. Het is gemaakt uit extra stevig materiaal, waardoor het minder snel slijt. Kiest u voor een stretchbroek met Cordura-stof in verwerkt, dan bent u nog beter beschermd tegen slijtage.

Bovendien heeft deze werkbroek een beter draagcomfort als een traditionele variant. En als extra plus droogt uw werkbroek sneller op. Ideaal als u buiten aan de slag bent, dus.

En denk ook aan het functionele

De klassieke zakken aan het dijbeen kennen we allemaal. Maar daarnaast is er ook de keuze om voor extra holsterzakken te gaan. En dat is vooral handig om extra gereedschap en ander materiaal in op te bergen. Deze zijn bovendien extra verstevigd, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over scheuren.

En om het plaatje helemaal af te maken, raden we u zeker ook aan om extra bescherming aan de knieën te overwegen. Heel wat beroepen zijn namelijk een regelrechte aanslag op dit lichaamsdeel. Kniebescherming is er in gewone polyester-katoencombinatie, maar ook in Cordura-stof. Zelfs een ijzersterke mix van Kevlar en Cordura is mogelijk, voor de meest ruwe omstandigheden. Een tip daarbij: stem de lengte van de broekspijp af op de kniebescherming. Wat extra advies is zeker geen overbodige luxe.

Twijfelt u nog over welke werkbroek het beste bij u past? Komt dan gerust langs in onze showroom in Lommel, voor een vrijblijvend advies. Of vraag online naar een offerte op maat.