Professionele regenkleding kiezen – Vaneylen Werkkleding

NIEUWS

Professionele regenkleding: alles wat u erover moet weten

Professionele regenkleding. In ons land hebt u ze meer dan eens nodig, om u te beschermen tegen zowel nattigheid als wind, en zelfs sneeuw. En al helemaal als u vaak buiten aan het werk bent, wat voor weer het ook is. De ene professionele regenkleding is echter de andere niet. Het is een misverstand dat elk kledingstuk […]

Mascot regenjas en regenkleding

Professionele regenkleding. In ons land hebt u ze meer dan eens nodig, om u te beschermen tegen zowel nattigheid als wind, en zelfs sneeuw. En al helemaal als u vaak buiten aan het werk bent, wat voor weer het ook is.

De ene professionele regenkleding is echter de andere niet. Het is een misverstand dat elk kledingstuk in deze categorie u automatisch tegen alle weersomstandigheden beschermt. En net in uw situatie is het zo belangrijk dat u voor uw ideale outfit gaat. Wat is goede regenkleding? We leggen het u hieronder uit.

professionele regenkleding: waterdichtheid en waterdampdoorlaatbaarheid

Werkt u vaak buiten in slechte, vochtige weersomstandigheden? Dan zijn deze twee aspecten voor u zowat het belangrijkste om naar te kijken, wanneer u professionele regenkleding kiest:

  • De mate van waterdichtheid bepaalt logischerwijze hoe moeilijk regen en sneeuw het krijgt om doorheen de regenkleding binnen te dringen. Hierbij is het belangrijk om ook te kijken naar de druk die uw werkkleding te verduren krijgt. Dit wordt ook wel de waterkolom genoemd. Het wordt vaak vergeten, maar wanneer u bijvoorbeeld vaak op de knieën zit tijdens het werk, moet u rekening houden met een nog sterkere waterdichtheid.
  • Daarnaast is er de waterdampdoorlaatbaarheid. In mensentaal is dit de mate waarin uw professionele regenkleding in staat is om goed te ademen. Bij een hardshell wordt dit bijvoorbeeld bepaald door de coating en het membraan dat de fabrikant gebruikt. Het is daarbij ook interessant om bij het kiezen van werkkleding te kijken naar speciale ventilatiemogelijkheden, zoals ritsen onder de armen.

Belangrijk om te onthouden is dat u enkel bij een combinatie van een goede waterdichtheid en waterdampdoorlaatbaarheid goede werkkleding heeft, om buiten mee te werken bij slechte weersomstandigheden.

Een extra tip hierbij: bijna alle regenjassen in ons assortiment zijn daarbij op de buitenstof voorzien van een slijtvaste waterafstotende laag. Door de kenners wordt dit ‘Durable Water Repellent’ genoemd. Het voordeel daarvan? Uw professionele regenjas droogt op deze manier sneller op én is extra vuilafstotend. En dat zonder het ademend vermogen aan te tasten. Hou er wel rekening mee dat dit laagje na verloop van tijd langzaamaan verdwijnt, door de uv-stralen, weer en wind.

Uw garantie op goede professionele regenkleding: de EN
343-norm

Deze Europese standaard is als het ware het Olympisch minimum om prima beschermd te zijn tegen regen en wind. Bij het paraplu-symbool wordt met twee getallen de waterdichtheid (X) en de waterdampdoorlaatbaarheid (Y) weergegeven. Het getal vier geeft hierbij de hoogste bescherming aan.

Alleen als u voor werkkleding gaat die is gecertificeerd volgens deze norm en in de voor u juiste klasse zit, weet u dus dat u een complete outfit tegen slecht weer koopt. Deze professionele regenkleding combineert bescherming tegen regen en sneeuw met goede ademende capaciteiten én afvoering van uw zweet. Het is namelijk net zo belangrijk dat u zich de hele dag goed voelt in uw werkkleding.

Bovendien wordt professionele regenkleding met de EN 343-norm standaard getestop zake n zoals scheurvastheid en rekbaarheid. U weet op deze manier dus meteen ook dat uw werkkleding lang meegaat en flexibel is. Handig, als u vaak onnatuurlijke houdingen aanneemt tijdens het werk. In onze showroom hebben we een reeks professionele regenkleding voor u klaarliggen, die voldoet aan de EN 343-norm en de eisen die horen bij uw specifieke beroep.

Maar onthoud vooral ook: goede professionele regenkleding hangt af van uw werkzaamheden

  • Heeft u een actieve dag op de werkvloer voor de boeg? Dan kiest u beter voor een softshell dan een waterdichte professionele regenjas. Een softshell ademt namelijk nog beter, waardoor u condensatie en dat onaangename, natte gevoel vermijdt wanneer u snel en veel zweet.
  • En staat u voor echt zware fysieke inspanningen? Dan raden we u een heel licht jasje aan. En als het volledig droog blijft die dag en warm genoeg is: helemaal geen regenjas.

Twijfelt u nog over welke regenkledij u precies nodig hebt? Kom dan gerust langs in onze showroom in Lommel, voor een vrijblijvend advies. Of vraag gewoon online naar een offerte op maat.