Professionele regenkleding kiezen – Vaneylen Werkkleding

NIEUWS

Professionele regenkleding: alles wat je erover moet weten

De ene professionele regenkleding is de andere niet. Het is een misverstand dat elk kledingstuk in deze categorie je automatisch tegen alle weersomstandigheden beschermt. En net in jouw situatie is het belangrijk dat je voor je ideale outfit gaat. Wat is goede regenkleding? We leggen het je hieronder uit.

professionele regenkleding: waterdichtheid en waterdampdoorlaatbaarheid

Werk je vaak buiten in slechte, vochtige weersomstandigheden? Dan zijn deze twee aspecten voor jou zowat het belangrijkste om naar te kijken wanneer je professionele regenkleding kiest:

 

De mate van waterdichtheid bepaalt logischerwijze hoe moeilijk regen en sneeuw doorheen je regenkleding kunnen dringen. Hierbij is het belangrijk om ook te kijken naar de druk die je werkkleding te verduren krijgt. Dit wordt ook wel de waterkolom genoemd. Het wordt vaak vergeten, maar wanneer je bijvoorbeeld vaak op de knieën zit tijdens het werk, moet je rekening houden met een nog sterkere waterdichtheid.

 

Daarnaast is er de waterdampdoorlaatbaarheid. In mensentaal is dit de mate waarin je professionele regenkleding in staat is om goed te ademen. Bij een hardshell wordt dit bijvoorbeeld bepaald door de coating en het membraan dat de fabrikant gebruikt. Het is daarbij ook interessant om bij het kiezen van je werkkleding te kijken naar speciale ventilatiemogelijkheden, zoals ritsen onder de armen.

 

De combinatie van een goede waterdichtheid en waterdampdoorlaatbaarheid zorgt voor goede werkkleding om buiten te werken bij slechte weersomstandigheden.

Een extra tip hierbij: bijna alle regenjassen in ons assortiment zijn daarbij op de buitenstof voorzien van een slijtvaste waterafstotende laag. Door de kenners wordt dit ‘Durable Water Repellent’ genoemd. Het voordeel daarvan? Je professionele regenjas droogt op deze manier sneller op én is extra vuilafstotend. En dat zonder het ademend vermogen aan te tasten. Hou er wel rekening mee dat dit laagje na verloop van tijd langzaamaan verdwijnt, door uv-stralen, weer en wind.

 

Professionele regenkleding kopen

Jouw garantie op goede professionele regenkleding: de EN
343-norm

Deze Europese standaard is als het ware het Olympisch minimum om prima beschermd te zijn tegen regen en wind. Bij het paraplu-symbool wordt met twee getallen de waterdichtheid (X) en de waterdampdoorlaatbaarheid (Y) weergegeven. Het getal vier geeft hierbij de hoogste bescherming aan.

Ga voor werkkleding die aan de gecertificeerde norm voldoet volgens en in de juiste klasse voor jou zit. Enkel zo koop je een complete outfit tegen slecht weer. Deze professionele regenkleding combineert bescherming tegen regen en sneeuw met goed ademende capaciteiten én afvoering van je zweet. Het is namelijk net zo belangrijk dat je je de hele dag goed voelt in je werkkleding.

Bovendien wordt professionele regenkleding met de EN 343-norm standaard getest op zaken zoals scheurvastheid en rekbaarheid. Je weet op deze manier dus meteen ook dat je werkkleding lang meegaat en flexibel is. Handig, als je vaak onnatuurlijke houdingen aanneemt tijdens het werk. In onze showroom hebben we een reeks professionele regenkleding voor jou klaarliggen, die voldoet aan de EN 343-norm en de eisen die horen bij jouw specifieke beroep.

 

 

Onthoud vooral: goede professionele regenkleding hangt af van jouw werkzaamheden

 

  • Heb je een actieve dag op de werkvloer voor de boeg? Dan kies je beter voor een softshell dan een waterdichte professionele regenjas. Een softshell ademt namelijk nog beter, waardoor je condensatie en dat onaangename, natte gevoel vermijdt wanneer je snel en veel zweet.
  • En sta je voor echt zware fysieke inspanningen? Dan raden we je een heel licht jasje aan. En als het volledig droog blijft die dag en warm genoeg is: helemaal geen regenjas.

 

 

Twijfel je nog over welke regenkledij je precies nodig hebt? Kom dan gerust langs in onze showroom in Lommel, voor een vrijblijvend advies. Of vraag gewoon online naar een offerte op maat.