De juiste werkbroek kiezen? Dat doet u zo - Bedrijfskleding Vaneylen

NIEUWS

De juiste werkbroek kiezen? Dat doet u zo

Een goede werkbroek beschermt én is comfortabel. Maar wist u dat er tal van aandachtspunten zijn waar je best op kan letten vóór de juiste werkbroek koopt?

Dat een goede werkbroek of overall voor betere bescherming zorgt én eens zo comfortabel is: daar vertellen we u wellicht niks nieuws mee. Maar wist u dat de maat en de pasvorm daarbij enorm belangrijk zijn? En dat u op nog meer zaken moet letten, in vergelijking met een gewone broek? Wij zetten alle aandachtspunten op een rij, zodat u zeker de juiste werkbroek koopt.

Zoals bij elk kledingstuk is het ook voor werkbroeken en overalls belangrijk om de juiste stof en maat te bepalen. Zo heeft u niet alleen een professionele uitstraling, maar zit alles ook elke dag weer erg goed. Maar hoe weet u nu welke maat bij u past? Het antwoord is simpel: door uw persoonlijke maten te bepalen.

Maar vooraleer u dat gaat checken, geven we u nog enkele goede tips mee voor een correcte meting. Hou het meetlint om te beginnen steeds zo strak mogelijk tegen uw lichaam. Om foute resultaten te vermijden, laat u zich bij voorkeur door iemand anders opmeten. Probeer tijdens het meten ook zoveel mogelijk strakke onderkleding te dragen.

Hou voor u werkbroek rekening met 3 belangrijke maten

Houd bij het aankopen van je werkbroek rekening met je maten

Houd bij het aankopen van je werkbroek rekening met je maten

Voor werkbroeken en overalls zijn vooral de taille, de heupbreedte en de lengte van uw binnenbeen van belang. Dat laatste is met name goed om weten, wanneer u kniebeschermers draagt. Bij een voor u goede werkbroek zitten de knielappen namelijk exact op uw kniehoogte. Bent u specifiek geïnteresseerd in een overall? Vergeet dan zeker niet uw taillebreedte te meten, zodat u voldoende beweegruimte over hebt tijdens uw werkzaamheden.

Maar nu even concreet. Om de juiste taillebreedte te bepalen, meet u horizontaal ter hoogte van de navel uw lichaamsomtrek op. Om uw heupbreedte te kennen, bepaalt u horizontaal de breedte van uw heup. Tot slot controleert u de lengte van uw binnenbeen, door de verticale afstand van kruis tot voetzool te bepalen.

Nu u uw drie belangrijke maten kent, kan u beginnen met rondkijken naar de ideale werkbroek of overall. In ons aanbod zijn er bijvoorbeeld verschillende merken beschikbaar, voor zowel dames als heren. Maar let op: sommige fabrikanten van werkbroek of overall werken met andere maten. Daarom zijn er conversietabellen in het leven geroepen. Zo rekent u makkelijk uw maat om naar internationale maten, zoals inch.

Ook de pasvorm van uw werkbroek is belangrijk

Geen enkel lichaam is hetzelfde. Daarom is naast de maat ook de pasvorm van een werkbroek belangrijk. Ze zijn er meestal in drie pasvormen: regular, u-shape en tight fit.

Zit een buikje soms wat in de weg? Dan koopt u best een werkbroek met u-shape. Bij deze pasvorm is de achterkant iets hoger dan de voorkant, zodat u tijdens het werk geen last heeft van uw buik. Bent u eerder aan de slanke kant? Dan is een werkbroek in regular-pasvorm ideaal. Daarbij zijn de voor- en achterkant van de werkbroek even hoog. En houdt u vooral van mooi aansluitende werkbroeken met smalle pijpen? Dan is de tight fit pasvorm voor u de beste keuze.

En denk aan de verschillende seizoenen

Werkshorten Result

Nu u uw maat en de bijhorende pasvorm kent, heeft u nog de keuze tussen het type van werkbroek naargelang het seizoen. Zo kiest u in de zomer best voor een korte werkbroek, bij voorkeur gemaakt uit een combinatie van katoen en polyester.

In de herfst/winter kan u kiezen tussen een langere werkbroek in katoen en polyester of stretch. Polyester heeft als grote voordeel dat het sterker is, en tijdens het wassen niet krimpt of de kleur verliest.

De juiste werkbroek houdt ook rekening met uw branche

Knielappen

Zit u veel op uw knieën? Kies dan zeker voor een werkbroek met knielappen: ideaal als bescherming voor uw knieën, en tegen slijtage van uw werkbroek op kniehoogte. Onze aanraders zijn knielappen gemaakt van Kevlar of Cordura: een slijtvast en stevig materiaal.

Voldoende zakken

Naast knielappen heeft de ideale werkbroek ook voldoende zakken om uw materiaal in kwijt te kunnen. Werkt u in de bouwsector als timmerman, schrijnwerker of vakman die zijn werktools graag dicht bij zich draagt? Dan kiest u best voor een werkbroek met voldoende zakken en lussen.

Werkbroeken in katoen of vlamvertragende werkbroeken

Komt u ooit in contact met vonken of hitte? Koop dan een overall of werkbroek in katoen. Zo bent u beter beschermd tegen deze omstandigheden. En als u vaak in contact komt met vuur (bijvoorbeeld lasspatten), hebben we speciale vlamvertragende werkbroeken in het aanbod.

Stretch

Werkbroeken Projob

Moet u in uw job veel bewegen? Dan adviseren we een werkbroek te kopen waarbij voldoende stretch in de stof verwerkt is. Dit zorgt ervoor dat u zich steeds comfortabel kan bewegen tijdens uw werk.

Twijfelt u nog over welke werkbroek of overall het best bij u past? Komt dan gerust langs in onze showroom in Lommel, voor een vrijblijvend advies. Of vraag online naar een offerte op maat.

De juiste werkbroek kiezen

De juiste werkbroek kiezen

Vraag een offerte op maat